Dansare/Koreograf/Skådespelare/DJ

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ. Utbildad på klubb och streetdance-scenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon är en av grundarna till danskompaniet P*fect som bland annat setts på Sadler’s Wells, Melodifestivalen, Dansens Hus, Juste Debout samt varit förband till Lady Gaga.

Under de senaste åren har Södergård bland annat koreograferat musikalen Cabaret på Den Nationale Scene, Familjen Kaos Slå pattarna i taket och De redan frälsta samt Angels in America på Dramaten. På scenen har hon setts som ElakeMåns i Pelle Svanslös, Jean i Fröken Julie 2.0 och Tårpils Walter i Tolvskillingsoperan. Våren 2018 skadades SLICK, henens första soloföreställning med drag king alter egot Qarl Qunt.

CITAT

SIGNATUR

PÅ SCEN

“Fysisk skådespelare eller agerande dansare, jobbar alltid med att använda både kropp och gestaltning oavsett vad min uppgift är scenen.”

KOREOGRAFI

– Jag arbetar med stora uttryck och små detaljer, både politiskt och humoristiskt, från svettig klubb till show med en twist.

DJ

Jag älskar musik som svänger och går att dansa till: funk, soul, disco och house samt låtar att lipsynca till och släppa fram din inre diva eller divo på dansgolvet