Foto: Elisabeth Ohlsson Wallin

Dansare/Koreograf/Skådespelare/DJ

Sofia Södergård är frilansande koreograf, dansare, skådespelare och DJ. Utbildad på klubb och streetdance-scenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola. Hon är en av grundarna till danskompaniet P*fect som bland annat setts på Sadler’s Wells, Melodifestivalen, Dansens Hus, Juste Debout samt varit förband till Lady Gaga.

Under de senaste åren har Sofia bland annat koreograferat musikalen Cabaret på Den Nationale Scene, Familjen Kaos Slå pattarna i taket och De redan frälsta samt Angels in America på Dramaten. På scenen har hon setts som ElakeMåns i Pelle Svanslös, Jean i Fröken Julie 2.0 och medverkar just nu i PRIDE på De Kongelige teater. Våren 2018 skapades SLICK, hennes första soloföreställning med drag king – alter egot Qarl Qunt.

“Jag brinner för att arbeta feministiskt, inkluderande, och utmanande. Med makt, maskulinitet och femininitet i kroppsspråket, uttrycket och blicken. På stort allvar och med massor av humor.”

PÅ SCEN

”Jag kallar mig mångfacetterad dansare eller fysisk skådespelare och jobbar alltid med att använda både kropp och gestaltning oavsett vad min uppgift är på scenen”

KOREOGRAFI

”Från stora uttryck till små detaljer, rytmiskt och musikaliskt. Men känsla av svettig klubb eller sprakande show med minst en twist.

DJ

”Älskar musik som svänger och går att dansa till: funk, disco, r&b och house. Låtar att lipsynca till som släpper fram din inre diva på dansgolvet.”