Foto: Carl Thorborg

Dansare/Koreograf/Skådespelare/DJ

Sofia Södergård är dansare, koreograf, skådespelare och DJ. Turnérar just nu i Riksteaterns regi med den egna föreställningen SLICK. Vilken var nominerad till svenska teaterkritikers danspris och en av de utvalda föreställningarna till Scenkonstbiennalen 2019. Sofia är en av grundarna till danskompaniet P*fect som bland annat setts på Sadler’s Wells i London, Melodifestivalen, Juste Debout i Paris samt varit förband till Lady Gaga.

Under de senaste åren har Sofia bland annat koreograferat musikalen Cabaret på Den Nationale Scene, Familjen Kaos Slå Pattarna i Taket och Angels in America på Dramaten. Sofia är utbildad på klubb- och streetdancescenen i New York, Balettakademien Stockholm samt på Stockholms Dramatiska Högskola. Under hösten 2021 medverkade hon i föreställningen PRIDE på Det Kongelige teater i Köpenhamn i regi av Falk Richter. Har nyligen turnérat med föreställningen Transplantation i samarbete med performance artisten Charlotte Engelkes.

”Jag brinner för att arbeta feministiskt, inkluderande, och utmanande. Med makt, maskulinitet och femininitet i kroppsspråket, uttrycket och blicken. På stort allvar och med massor av humor.”

PÅ SCEN

”Kallar jag mig mångfacetterad dansare eller fysisk skådespelare och jobbar alltid med både kropp och gestaltning oavsett vad jag gör på scenen”

KOREOGRAFI

”Från stora uttryck till små detaljer, rytmiskt och musikaliskt. Men känsla av svettig klubb eller sprakande show med minst en twist.

DJ

”Älskar musik som svänger och går att dansa till: funk, disco, r&b och house. Låtar att lipsynca till som släpper fram din inre diva på dansgolvet.”